Psykoterapi

Der kan være mange grunde til at vælge at begynde i psykoterapi. Den ene grund er ikke bedre end den anden. Fælles for de fleste, der begynder i psykoterapi, er, at de ønsker at skabe en forandring i deres liv og at de ønsker at skabe en forandring for dem selv.

Det kan være, at du oplever angst og bekymringstanker i din hverdag, eksamensangst, lavt selvværd og manglende tro på dig selv.

Det kan være, at din vrede tager overhånd og overvælder dig og dine nærmeste.

Du kan være plaget af overspisning (BED), spiseforstyrrelse og selvskade. Det kan være, du har været ude for skilsmisse eller gentagne brudte forhold.

Du kan opleve en stressbelastning eller generel overbelastning. Du kan have en depressionslignende tilstand, føle modløshed, tomhed og manglende livsglæde.

psykoterapi Rikke Birgitte Juul

Det kan være noget andet, som optager dig og som forhindrer dig i at leve dit liv, som du gerne vil og har lyst til.

Der er ikke noget, der er forkert at bringe op i psykoterapien, og der er ikke nogle problemer eller udfordringer, der ikke er velkomne.

Det er dig, der bestemmer, hvad der er vigtigt for dig at tage op i terapi.

Når du går i psykoterapi, kan du komme fri af det, som begrænser dit liv og din livsudfoldelse.

Hvordan foregår psykoterapien?

Jeg vil sammen med dig finde frem til, hvordan du kan komme tættere på det liv, som du ønsker. Psykoterapien handler om, hvordan du kan håndtere og forholde dig til det, der begrænser dig.

Jeg tager i psykoterapien altid udgangspunkt i det, som sker her og nu hos dig, i dit nuværende liv og i samtalerne.

Det er dig, der bestemmer, hvad vi taler om og hvad vi skal fokusere på.

Vi vil i fællesskab identificere og ændre de dynamikker, mønstre og mekanismer bag de forhindringer eller ubalancer, du oplever. Mit fokus vil være på din oplevelse, dine følelser, dine tanker, dine handlinger og dine erfaringer.

Målet er, at du kommer tættere på den version af dig selv, du gerne vil være.

Hvordan arbejder jeg psykoterapeutisk?

  • Jeg arbejder oplevelsesorienteret og på et eksistentielt grundlag. Jeg trækker på neuroaffektiv og emotionsfokuseret teori.
  • Jeg har fokus på det, som foregår her og nu for dig.
  • Jeg vil møde dig med omsorg, nysgerrighed og medfølelse ud fra, at det er dig, der er eksperten på, hvad du oplever.
  • I vores samarbejde vil jeg have fokus på, hvordan samspillet er mellem din krop, dine følelser og din hjerne. Samspillet mellem disse har stor betydning for, hvordan du er i verden. Samspillet er også vigtigt for, at du får det bedre.