
Jeg tilbyder traumebehandling til unge og voksne, der har været ude for traumatiske oplevelser og hændelser som fx svigt i barndommen, overgreb og misbrug, ulykker og chok.
Traumeterapi og traumebehandling hjælper på at mindske symptomer og gener efter traumatiske oplevelser.
Ved at få hjælp i form af traumebehandling, kan du få en reduktion i dine symptomer.
Jeg bruger NARM – NeuroAffektivRelationsModel og TraumeOrienteret Yoga – TOY, både individuelt og på hold, til behandling af traumer.
Jeg behandler PTSD og C-PTSD/kompleks PTSD.
Traumer
Traumatiske oplevelse kan sætte spor i vores krop og i vores nervesystem. De traumatiske oplevelser kan ændre den måde vores hjerne fungerer på, og kan sætte vores krop i en konstant tilstand af alarmberedskab.
Traumebehandling og traumeterapi kan ændre hjernen og nervesystem tilbage igen til tilstand af afslappethed og til at slippe alarmberedskabet.
Traumet sidder i kroppen og nervesystemet og ikke i historien.


Et traume er en hændelse eller oplevelse du har været ude for, der overstiger din kapacitet til at håndtere det.
Det er ikke selve hændelsen, der afgør, om det bliver til et traume eller ej. Det er, hvordan din oplevelse af det som sker, er. Hvordan din krop og dit nervesystem kan håndtere det.
Hvis vores kapacitet i forvejen er nedsat, er vi mere sårbare overfor, at oplevelser og hændelser kan sætte sig som et traume i vores krop.
Et traume opstår ikke at selve det som sker, af den hændelse som sker. Traumet opstår som en følge af det, som sker inde i dig, som resultat af hændelsen. Derfor kan den samme hændelse være traumatisk for den ene, mens det for den anden blot er en oplevelse.
Hvad bliver til et traume?
Alle hændelser og oplevelser kan sætte sig som traume i vores krop.
Fælles for det, som sætter sig som traumer, er, at de overstiger vores kapacitet til at forholde os til dem og til at komme tilbage til en afslappet tilstand igen.
Det er ikke det, der er sket, der i fokus i traumebehandlingen. Fokus er på, hvordan aftrykket fra hændelsen bor i din krop og hvilke forhindringer, det skaber i din dagligdag.
Oplevelser, der i særlig grad kan sætte sig som traumetilstand, kan være:
- krigsoplevelser
- svigt, både følelsesmæssigt og fysisk i barndommen
- ulykker og chok
- overgreb, fysiske og psykiske
- seksuelle overgreb
- operationer
- opvækst med psykisk sygdom og misbrug i hjemmet
I arbejdet med traumer bliver der skelnet mellem PTSD – posttraumatisk belastningsreaktion- og kompleks PTSD/C-PTSD.
Spørgsmålet er dog ikke i så høj grad, hvad det er, du har oplevet, men snarere hvordan har dine oplevelser sat sig i dig, din krop og dit nervesystem.
Når de traumatiske oplevelser og hændelser sidder i vores krop og i vores nervesystem, kan det give en række fysiske symptomer. De fysiske symptomer vil ofte være uden en fysisk konkret årsag.
De symptomer, der kan komme ved traumer, kan være:
- Øget årvågenhed
- Somatiske symptomer (kropslige symptomer uden en forklaring)
- Søvnbesvær
- Svært ved at relatere sig til andre
- angst og frygt
- Ikke mærke egne behov
- Behov for kontrol